sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kuluneen vuoden kultaiset muistot

Minun on pitänyt kirjoittaa kuluneesta vuodesta jo monta kertaa. En tiedä miksi, mutta jotenkin on ollut todella vaikea kirjoittaa yhtään mitään. Vuosi oli hieno. Siinä se oikeastaan olisi.

Kaikista hienoin asia vuodelta 2014 on ollut koko porukan terveys. Kuten kaverit ehkä muistavat, Evitan osalta vuosi 2013 ei päättynyt kovinkaan hyvin ja käytiin todella lähellä, että meitä olisi ollut yksi vähemmän. Lopulta tarina sai kuitenkin uuden suunnan ja lopulta koko vuosi 2014 ollaan pysytty terveinä. Evitan eläinlääkärikäynnit painottuivat rokotuskertaan sekä alkuvuoteen - Painon nousemisen tarkkailuun, joka lähti positiivisesti nousemaan kohti normaalia. Reina joutui kerran eläinlääkärille terveystarkastuksen muodossa, jolloin vanhus todettiin kaikin puolin terveeksi. Carma ei tainnut käydä eläinlääkärillä kertaakaan. 

Enempää ei olisi voinut toivoa. Toivon koko sydämestäni, että ensi vuosi olisi samanlainen. 





Harrastusrintamalla tapahtui Carman kanssa paljon. Kun katson meidän vuoden 2013 treeni -ja kisavideoita ja vertaan tähän vuoteen, tuntuu kuin katsoisin ihan eri tyyppejä. Palasien on täytynyt liikkua johonkin, positiiviseen suuntaan kai. Ehkä parhaimpina asioina harrastusrintamalla: 

Opin luottamaan Carmaan, opin arvostamaan jokaista hetkeä Carman kanssa myös radalla. Vaikka kuinka haluaisi, kaikki ei ole ikuista. Ehkä kantapään kautta opittua. 

Yllätyin kuinka yksityiskohtaisesti asetin meidän tavoitteet vuodelle 2014:

Carman treenit:
Esteosaamisen vahvistaminen yleisesti + Irtoaminen, ohjaajan liikkeen siedättäminen
Pois mukavuusalueelta, inhokkiohjauksien käyttäminen
Keppien avokulmat 
Loppusuorat
Nopeat, itsenäiset, kontaktit
x Pimeät putkikulmat
Putkihämyt

Kisatilanteet:
x Oma, tehokas liikkuminen
Tekniikoiden monipuolinen käyttö
x Putki-kontakti erottelut
x Osallistuminen arvokisoihin

Todella paljon on vielä työmaata, mutta moneen asiaan saatiin muutosta. Vietimme lukuisia hetkiä ystävien kanssa treeni -ja kisakentillä asioita pohtien. Carmasta tuli kuluneen vuoden aikana myös Suomen agility -ja hyppyvalio, sekä alkusyksystä saimme arvokisanollat kasaan vuodelle 2015. Meidät hyväksyttiin myös mukaan Suomen Agilityliiton TopTeamiin kaudelle 2014-2015, joka on ollut meidän osalta ihan huippujuttu. 




Kuluneen vuoden aikana vieteittiin upeita hetkiä meidän ystävien kanssa, niin koiratouhuissa kun sen ulkopuolella. Ihmisten, jotka saavat olon tuntemaan hyväksi. Sellaiseksi, kun muistoja muistelee niin melkein itkettää, onnesta. Meillä on upeita tyyppejä meidän ympärillä, niin Joensuussa kuin Mikkelissäkin, harrastuksissa ja sen ulkopuolella. Väillä sen muisti myös oikeasti kertoa heille. 

Nämä hetket eivät olisivat olleet mitään yksin, ilman teitä.






Iso kiitos kaikille koiratouhuissa mukana olleille. 
Erityishali:
Jassu, Liina, Anna, Allu, Heli
Noora, Anniina, Iita
Anni, Ralli, Pro
Riku
Tarja ja Virpi
Koutsi Ilona Joensuussa, Sanna ja Harri Kuopiossa
Tiistain treeniryhmä
TopTeamin porukka
Äiti ja isi
Joensuun ja Mikkelin porukka

tiistai 23. joulukuuta 2014

Luvan kanssa saamaton

Joulunpyhinä me nukutaan pitkään ilman heräyskelloa, syödään maha täyteen suolaisia ja makeita herkkuja sekä ollaan tekemättä yhtään mitään järkevää. Ja tästä aiotaan nauttia, ihan luvan kanssa. :)

Nauttikaa toisistanne, niin mekin tehdään.

Meidän porukka toivottaa kaikille oikein ihanaa joulua! :)


tiistai 16. joulukuuta 2014

Kisojen kautta talvitauolle

Lauantaina kisattiin vuoden viimeiset kisat ja niiden myötä meidän porukka hiljentyy agilityn osalta talvitauolle tammikuun puoleen väliin asti. :)

Meillä on ollut uskomaton vuosi Carman kanssa yhdessä ja tämä vuosi päätettiin Lappeenrannassa tuloksiin rimavitonen, nollavoitto sekä hylky. Viimeisellä radalla Carma aloitti haastavan keppikulman oikein, mutta jatkoi väärin minun takaaleikatessa. Otettiin sitten hypyn kautta kepit kokonaan uudestaan. :) Meidän keppiosaaminen ei tosiaankaan ole vielä samalla tasolla kuin treeneissä, joten tässäpä yksi treeninaihe ensi vuoden kisaradoille. :)

Lappeenrannassa:


Polvi kesti teippauksien voimin kisoissa hyvin - Iso kiitos Tarjalle jälleen kaikesta. Kisojen jälkeen luovuttiin teipeistä ja pikkuhiljaa yritetään päästä liikkumaan taas normaalisti. Tauko agilitysta on sekä minulla että Carmalla, mutta jossain vaiheessa on kuitenkin aika pohtia ensi vuoden treenisuunnitelmia -ja kuvioita. Sekä katsotaan, jos pääsisi jossain vaiheessa hömpöttelemään hallille Evitan kanssa. :)

Carma ja aivan ihana Bella-sisko:



tiistai 9. joulukuuta 2014

Ojangossa

Itsenäisyyspäivänä päästiin taas kisaamaan mahtaviin olosuhteisiin Ojankoon. :) Oma ajatus ei ollut ihan täysillä mukana, vaikka fiilis kisata olikin ihan mieletön. Tuloksina oli kaksi hylkyä, kun tyrkkäsin koiran väärälle esteelle ja rimavitonen. Carman kanssa agility tuntuu hyvältä. :) 

Kisojen jälkeen Carma pääsi osteopaatille ja Jerryn käsittelyyn. Saimme aivan mahtavia uutisia, Carma oli ensimmäisen kerran ikinä näin hyvässä kunnossa. Carmaa hoidettiin tämän vuoden aikana usein sekä osteopatian että fysioterapian avulla ja käsittelyt ovat todella auttaneet. Carma on ollut valitettavan usein todella jumissa, joten iso kiitos Jerrylle ja Siljalle kaikesta!! :) 

Ojangossa:





Omalle polvelle ei käynyt kisapäivänä yhtä onnelliseseti. Olimme ensimmäisen radan jälkeen Jassun ja Deanin kanssa jäähdyttelylenkillä, kun polvelle tapahtui jotain. Kävelimme, polvi petti alta ja painoa varatessa polven yläosaan vihloi. Fiksumpi olisi päättänyt levätä loppupäivän.

Harmittaa. Olo on nyt jo kuin isolla porsaalla, toivottavasti tämä menee nopeasti levolla ohi. Polveen on aikaisemmin diagnosoitu vika, mutta se oireilee eri tavoin ja siihen vaaditaan raskas, pitkään kohdistunut rasitus.Kisojen jälkeinen päivä oli ehkä kaikista pahin, mutta nyt olo helpottaa - Kiitos ihanien ystävien:


Tunnelmia Helsingistä ja itsenäisyyspäivän vietosta. Aivan ihana viikonloppu ystävien seurassa:




torstai 4. joulukuuta 2014

TT:n kotiläksyjä

Kaksi kertaa kerettiin treenaamaan kotiläksyjä Seinäjoen leirin jälkeen. Päässä olisi ideoita, mutta keskiviikkona treenasimme tämän vuoden viimeiset treenit ja kohta on aika hiljentyä perinteiselle talvitauolle reiluksi kuukaudeksi. :) Yhteisestä tekemisestä päästään kuitenkin nauttimaan vielä kisojen merkeissä lauantaina Ojankoon ja 13.12 Lappeenrantaan.

Kotiläksyjä:


Treeneistä jäi kokonaisuudessaan tosi hyvä mieli. Leirillä virheitä tuli samaisissa kohdissa tosi paljon, nyt niitä ei juurikaan saatu. Pimeä putkikulma seinän vieressä, estelukittuminen putken jälkeen sekä leijeröinnit toimivat hyvin. Hieman vaikeuksia tuotti leijeröinnin jälkeinen putki, kun Carma juoksi helposti putken suun ohi. Tätä on tarkoitus treenata sitten ensi vuonna kuntoon. :)

Pari lisähankintaa fysiikkatreenejä varten:


maanantai 1. joulukuuta 2014

Keppihaastetta

Vihdoin sain otettua itseäni niskasta kiinni ja tehtyä syksyn keppitreeneistä pienen koosteen.

Syyskuussa piti muutaman kerran hengittää syvään, niin minun kuin muutaman meidän ihanan treenikaverimmekin. Itsenäiset keppitreenit eivät aina lähteneet ihan sillä tatsilla kuin olisi toivonut, mutta muutaman kuukauden aikana on kuitenkin tapahtunut edistystä. Carman ehkä suurin ongelma on ollut "ylikuumeneminen" ja milloin Carma on löytynyt kolmosvälistä, milloin kuudennesta välistä. Tietenkin onnistuneitakin treenejä mahtui mukaan, mutta aika usein seuraavissa saatiin tipahtaa takaisin maanpinnalle. Keskittyminen on kuitenkin hieman parantunut, mutta vielä tarvitaan paljon itseluottamusta mukaan vaikeisiin keppialoituksiin, jotta imu olisi yhtä hyvä kuin vedätystilanteissa.

Keppikooste, syksy 2014:


Vielä ei edes uskalla kuvitella, että keppiosaaminen olisi samalla tasolla kisoissa kuin treeneissä. Ensi vuonna pitää asettaa yhdeksi tavoitteeksi, että kisatilanteissa uskaltaisin lähteä haastamaan meidän osaamista kepeillä ja vaatia vaikeita kulmia sekä takaaleikkauksia - Virheitä varmasti aluksi tulee, mutta ilman niitä ei voi edistyä. :) Katsotaan millä mallilla kepit ovat ensi vuonna, toivottavasti Carma ei unohda niitä tauon aikana kokonaan. Nämä asiat voidaan kuitenkin jättää nyt hyvillä mielin hautumaan ja odottamaan taas ensi vuotta. :)