sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Pienesti vauhdissa

Carman kanssa ollaan hiljalleen palailtu treenaamaan ja ennen sitä käytiin hakemassa hommaan hieman pontta Helsingistä Jerryn osteopaattikäsittelystä.

Ostettiin naapuriseuran hallille lämpöiseen halliin parin viikon kortti, joten Carma on päässyt tekemään irtoamista muutaman vaikean putkilähetyksen, itsenäisen keinun ja A:n muodossa. Juoksu-A:ta on jännittävää ja opettavaista treenata. Treenit ovat sujuneet hyvin, mutta edelleen välillä tulee pieniä askelsekaannuksia eikä rytmi ole täysin vakiintunut. Olemme treenanneet vaihtelevasti yhdellä pumpperilla tai kokonaan ilman. Homma on siis ihan hyvällä mallilla, mutta täysin luottavainen olo ei vielä ole.

Tavoite treeneissä on ollut:
- erilaiset lähestymiset kovemmasta ja hiljemmasta vauhdista
- sivuirtoaminen
- puolenvaihdot ennen ja jälkeen esteen
- jatko seuraavalle esteelle

Carman suurin haaste on ehdottomasti fokusointi eteen minun sijainnista riippumatta ja vaikka se ei videoista näykkään, huomaan välillä miten Carma silmäkulmastaan vilkaisee minua. Haaste, mutta samalla myös toivottavasti mahdollisuus, joka tukee kaikkea muutakin treeniä. Tarkoitus on tämän vuoden treeneissä kuljettaa aktiivisesti mukana irtoamista ja tukea Carman kehittämisaluetta, koiran itsenäistä työskentelyä. Katsotaan mitä saadaan aikaan.

Tammikuu:









perjantai 15. tammikuuta 2016

Mennyttä ja tulevaa vuotta

Vuosi 2015

En oikein tiedä mitä kirjoittaisin. Vuosi oli kokonaisuudessaan hieno, hyvin tapahtumarikas, onnellinen, surullinen. 365 päivään mahtui kaikenlaista.

Vuosi vaihtui iloisissa merkeissä, mutta jatkui siitä sairastellen. Yksi tammikuinen aamu heräsin Reina vieressäni, joka makasi selällään jalat kohti kattoa. Tunsin Reinan mahassa kaksi pattia, jotka parin päivän kuluttua diagnosoitiin nisäkasvaimiksi ja siitä hyvin pian jouduttiin leikkauspöydälle. Patologin lausunnon myötä kasvaimet todettiin onneksi  hyvälaatuisiksi, Reina toipui leikauksesta ja elää tällä hetkellä onnellista elämää täyttäen kohta 13 vuotta. Maaliskuussa Carmalta poistettiin hyvin runsas hammaskivi ja samalla kroppa uusintakuvattiin varmuuden vuoksi uudestaan, jotta rankkoja treenileirejä voitaisiin hyvillä mielin jatkaa. Luustokuvat näyttivät onneksi tämän osalta vihreää valoa. Kuluneen syksyn aikana Carmasta tutkittiin oikeastaan kaikki mitä voitiin tutkia Mikkelissä ja Helsingin yliopistollisessa pieneläinsairaalassa pissaamisen jälkeisen satunnaisen virtsantiputtelun vuoksi. Lukuisien erikoislääkärien tutkimuksien jälkeen oireiden syytä ei ikinä ole saatu selville ja loppu jäi mysteeriksi. Tämänkin tapahtuman osalta saadaan tällä hetkelä elää huojentunutta elämää ja kaikki on hyvin, mutta tämän vuoksi lopulta luovuttiin ajatuksesta, että saisin itselleni Carman lapsen.  Evita kärsi satunnaisia mahavaivoja, mutta oli porukan tervein. Toivon tällaista vuotta Evitalle myös tulevana vuonna.
               


Talvitauosta, maaliskuisesta ja marraskuisesta pienestä kisatauosta sekä rankasta kesästä ja syksystä huolimatta meillä oli hieno vuosi niin treeneissä kuin kisoissa, se mitä saatiin tehdä. Carma kehittyi vuoden aikana hyvin paljon ja tuntui, että opin myös itse ymmärtämään meitä paremmin. TopTeam-leirit toivat meidän treenaamiseen paljon lisää niin lajitreeneihin kuin ohjaajan fysiikka- ja mentaalipuoleen. Jatkoimme myös yksityistunteja satunnaisesti Kuopiossa, jotka eivät ikinä ole olleet pettymys. Ehkä kehittymisen on taannut suunnitelmallisuus, joka on kulkenut Carman treeneissä mukana aina.

Terveystilanteen vuoksi olin alkusyksystä aika luopunut ajatuksesta meidän agilitysta. Siitä kuitenkin noustiin ja Carman nollaprosentti oli tämän vuoden aikana meidän korkein ikinä. Carma teki vuoden 2015 aikana 36 nollatulosta, joista 26 oli voittoja. Vuosi toi mukanaa myös:

- Ensimmäiset arvokisanollat
- MM-karsintojen lauantain agilityradan 5.sija sekä sunnuntain agilityradan voitto
- Kahdella nollatuloksella karsintojen 11. sija
- Kansainvälisen agilityradan voitto + CACIAG
- EO-ranking 6.sija



Kuvat Koirakuvat.fi / Jukka Pätynen

Evita treenasi aina silloin kun hyvältä tuntui eikä mahavaivat vaivanneet. Evita kisasi vuoden aikana myös neljä hyppyrataa, joista kolme oli nollia palkintosijoilla. Evita täyttää keväällä 9.vuotta ja katsotaan miten agilitya tulevan vuoden aikana jatketaan. Terveyden sallimissa rajoissa Evita pääsee lämpimillä ilmoilla treenaamaan ja ehkä vielä muutamille hyppyradoille.



Vuosi 2016

Tammikuun ensimmäisien päivien aikana ei olla tehty mitään ihmeellistä. Olen painanut gradun ja harjoittelun kimpussa, ollaan vietetty aikaa kavereiden kanssa ja pelattu sulkapalloa. Olemme olleet kohta kuukauden päivät talvitauolla ja annettu kropan levätä. Pakkasten sallimissa rajoissa ollaan lenkkeilty ja rapsakat -25-30 asteen pakkaset ovat tuoneet koirille uudet talvivaatteet ja töppöset.

Tulevalle vuodelle en lupaa mitään. Vaikka terveysrintamalla ei edellisen vuoden aikana tapahtunut mitään musertavaa, ne olivat itselleni hyvin vaikeita käsitellä. Kun kaikki kääntyy päälaelleen, oppii näkemään ja ajattelemaan vähän eri tavalla. Enemmän kuin mitään muuta, toivon meille terveyttä ja onnellisia hetkiä yhdessä.

Tulevalle vuodelle olen ottanut muutamia tavotteita, jotka ovat itselleni aikoja isoja ja erilaisia kuin ennen. Tavoitteeni on suorittaa tämänhetkinen harjoitteluni parhaalla mahdollisella tavalla, valmistua ja työllistyä. Haluan viettää ystävieni kanssa aikaa ja nauttia asioista mitkä ovat minulle tärkeitä. Kehitän omaa englanninkielen taitoani ja opettelen pari uutta sanaa vuoden jokaisena päivänä. Vierailen ulkomailla ja käyn muutamalla matkalla. Treenataan terveyden salliessa kun hyvältä tuntuu ja tehdään asiat yhtä suunnitelmallisesti kuin ennen. Ilmojen lämmitessä, kisaamaan lähdetään ehkä maaliskuussa.

Hyviä pakkaspäiviä kaikille. :)